Nieuwe kijk op RVS

Steeds vaker duikt RVS op in het straatbeeld. Onderhoudsarm, met een lange levensduur. Maar volgens sommigen, ontwerpers én bewoners, ook hard, koud en rigide. Ook ik ben niet altijd enthousiast over het gebruik van uitsluitend ‘harde’ materialen in de leefomgeving. Juist daarom viel mijn oog op deze trimbaan in Haarlem. Volledig opgetrokken uit RVS, maar met grint als ondergrond, en toch nét even anders dan de futuristische speeltuinen die her en der opduiken.

IMG_20150130_170323 IMG_20150130_170344

Interessant aan deze inrichting is dat het veelzijdiger is dan een standaard speeltuin, maar ook meer vrijheid biedt dan de steeds vaker voorkomende ‘outdoor fitness toestellen’. Mooi om te zien dat tieners (en ouders) hier kunnen sporten, terwijl jongere kinderen op dezelfde elementen kunnen hangen, klimmen en balanceren. Een mooie, multifunctionele afwisseling in het straatbeeld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *