Leefstijlen workshop in het Archeon

Leefstijlen, waar denk je aan? Een mooie auto? Mooi in pak? Of juist doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg?  Hierover hebben we een workshop gehouden voor de gemeente Westland in het Archeon. En wat is nou leuker om terug te gaan in de geschiedenis om te bekijken hoe de mens toen leefde. Zo kan je de Prehistorie bekijken, de Romeinse tijd beleven en de Middeleeuwen ontdekken. Een betere plek om het over leefstijlen te hebben bestaat er niet!

Workshop Archeon

Back to the Future

Op 13 november zijn wij door de gemeente Westland uitgenodigd om een workshop te houden in het Archeon. Waar zij een heel apart en passend thema hebben bedacht, namelijk Back to the Future. Bij aankomst zijn wij vriendelijk onthaald in een Romeinse herberg met een koffie en een lekkere muffin. Nadat we de koffie en de muffin hadden opgegeten zijn we naar onze zaal gegaan om de workshop klaar te zetten. Het was nagenoeg geen normale zaal, maar een echt Middeleeuws klooster wat indrukwekkender was dan we dachten. Vervolgens was het onze taak om de medewerkers van de gemeente Westland door middel van een pitch te overtuigen om onze workshop te volgen. Wat nog best wel pittig was om tegen bijna tweehonderd mensen te pitchen.

Leefstijlen

En toen was het onze taak om een heel interessante workshop te houden over leefstijlen. Deze workshop is onderverdeeld in drie rondes. Waar de medewerkers van de gemeente Westland informatie kregen over de leefstijlen en konden knutselen aan de leefstijlen moodboard. Uit onze presentatie hebben wij ze geïnformeerd wat de leefstijlen zijn en hoe je hiermee de openbare ruimte beter kan inrichten en beheren. Na de presentatie mochten ze aan de slag met de moodboards van de vier verschillende leefstijlen. Hierbij hadden ze verschillende inrichtingselementen in handen om vervolgens te kijken welke elementen bij welke leefstijlen hoorden. Dit was voor de meeste medewerkers nog best wel een lastige klus, omdat sommige inrichtingselementen raakvlakken hadden met meerdere leefstijlen.

Westlandse druiven

Al met al is iedereen met een blij gezicht en een kleine traan naar een andere workshop gegaan. Dus onze taak voor vandaag was goed gelukt. In de meeste gevallen wilden ze zelfs nog terugkomen voor meer informatie. Het was een geslaagde dag die afgesloten werd met een leuk gedicht en een echt lekkere winter barbecue. Voor ons had de gemeente Westland zelfs nog een extra bedankje door ons echte Westlandse druiven mee te geven en een lekkere wijn.

Heeft uw gemeente ook zin in een workshop over leefstijlen of wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden binnen uw gemeente.
Bel hiervoor Ruud van Eck 06 41 56 10 78 of stuur een mail naar beterbuiten@waterpas.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *